Tilbage til startside...5 'MEL-SPEISEN'

ALTBERGISCHE WAFFELN (ALTBERGISKE VAFLER) (ca. 10-12 stk.)

Smør og sukker røres godt sammen. Tilsæt først æg enkeltvis og dernæst mel og bagepulveret lidt efter lidt. Til sidst tilsættes salt, honning,  vanillesukker og øl. Brug så meget øl at dejen bliver tykflydende. Bag vaflerne lysebrune og læg dem på en rist til afkøling.

KAISERSCHMARRN (KEJSERENS BAGATEL/GRATIN)

(1 pers.)

Bland dejen (æggeblommer, mel, vanillesukker, sukker og mælk) sammen, bland med de piskede æggehvider og kom den på en varm pande (mellem varme). Drys rosinerne på og vend den, når den er gylden. Når den anden side også er gylden rives dejen i små stykker og serveres varmt med strøet flormelis.

ORANGENWAFFELN (APPELSIN-VAFLER) (ca. 10-12 stk.)

Smøret røres helt blødt. Æg, salt, sukker og vanillesukker tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt siet mel, majsmel, likør og saft og bland dejen godt. Bages lysebrune og lægges til afkøling på en rist.

PANDEKAGER

(1 pers.)

Rør en meljævning - vådt i tørt. Opvarm panden, kom margarinen på. Hæld lidt dej på panden, så den lige dækkes. Bag pandekagen til den er stivnet, vend den og bag den på den anden side.

TOPFENPALATSCHINKEN (KVARK-PANDEKAGER)

(2 pers.)

Fyld:
Fyld:
Pisk æggehviderne.
Pisk margarinen luftig og bland lidt efter lidt æggeblommer og sukker i. Put derefter kvark og rosiner i og vend forsigtig æggehviderne i.
Hvis pandekagerne ikke laves i ovn, bages pandekagerne og serveres og fyldes.
Hvis de laves i ovnen skal pandekagerne laves før fylden. De kolde pandekager fyldes, rulles, halveres og lægges med skærefladen opad i et smurt fad. 2 æggeblommer piskes med 1/8 l piskefløde og hældes over pandekagerne, der sættes i ovnen ved 200 C i 20-25 min.

WAFFELN (VAFLER) (ca. 10-12 stk.)

Bland de angivne indgredienser sammen og bag vaflerne let brune. Læg dem på en rist til afkøling og drys dem med puddersukker.