4 BAGVÆRK

FLÜTE

(OBS: 10 stk.)

Dejen blandes i nævnt rækkefølge og hæver i ca. ½ time. Derefter formes flûtene og de hæver så også i ca. ½ time og pensles med æg før de sættes ind ved ca. 200.

GROVBOLLER

(64 stk.)

Vandet og hvedekernerne koges op. Efter afkøling tilsættes resten af indgredienserne og forhæver i 30 min. Bollerne formes og hæver igen i 30 min, hvorefter de pensles med æg og bages ved 200 i 15-20 min.

GULDBRØDET

(2 stk)

1.dag:

Det hele blandes og står natten over.

2. dag:

Først røres hvidtøl og honning i dejen til en jævn masse, derefter de øvrige ingredienser. Denne blanding står i 5 timer inden den kommes i 2 smurte 1 L forme. Disse står i yderligere 3 timer og bages derefter 1 1/4 time ved 200 grader i en varmluftsovn. Brødene tages ud og pakkes ind i et vådt vredet viskestykke.

ITALIENSK BRØD A. M. JAKOB


(2 store brød) NB: dette brød kan kun laves med røremaskine!


Røres i røremaskine med K-spade i 30-40 min. Den er rørt færdig når massen har samlet sig til en tyk slimet masse der slipper skålen.. ikke før.

Hæves 1½-2 timer et varmt sted. Herefter slås 2 brød op (det er nemmest at klippe dejen med en saks, da den klistrer meget) og fold den ind over sig selv et par gange på et mel-strøet bagepapir. Brødene strøes med mel og hæver yderligere 2 timer inden de bages i varmluftsovn ved 235-240 grader i 17-18 min.


KANELSNEGLE

(18 stk.) (kan fryses)

Fyld:
Dejen røres sammen, rulles ud og smørres med fyldet. Derefter rulles den sammen og sneglene skæres af rouladen. De bages i 10-12 min. ved 220.

ROSINBOLLER

Smøret smeltes og kommes i mælken. Gæren kommes i, dernæst æggene, rosinerne, salt, sukker og halvdelen af melen. Dejen sættes til hævning og derefter kommes resten af melen i sammen med krydderierne. Bollerne formes og lades hæve igen. Bollerne pensles med æg og bages ved 220 i 12-15 min.

RUGBRØD (MED SURDEJ)

(3 stk.)

Rugmelet blandes med surdejen og 2¼ l vand. Dejen hæver i 10-12 timer (dækket med klæde), hvorefter 1¼ l vand, hvedemel og kerner blandes i. Der tages surdej fra (ca. 3 dl) og dejen sættes over til hævning i 2 timer.
Surdejen dækkes med salt og sættes i køleskab. Rugbrødene bages i 2 timer ved 200 helst overdækket med bagepapir og derefter til afkøling på en rist dækket med et klæde.

VALNØDDEBOLLER

25 ml olivenolie (1/4dl)
250 ml mælk (2½dl)
25 g gær
½ tsk salt
250 g fuldkornsmel eller andet grovmel
200 g hvedemel
50 g grofthakkede valnøddekerner

Lun mælken i en gryde så den er håndvarm, rør gæren ud heri og tilsæt salt, olie, fuldkornsmel og hakkede valnøddekerner. Tllsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen er blød, men med den rigtige konsistens.
Lad den hæve i ½ time. Ælt dejen igennem igen og del den i 10 stykker. Lav boller og sæt dem til efterhævning i 15 minutter.
Pensl dem med vand, tilsat lidt olivenolie, og bag dem ved 225 grader i 10-15 minutter.