Tilbage til startside... 6 DIVERSE DESSERTER

BUTTERBROTE (SMØREBRØD)

Glasur:
Massen blandes og rulles flad til ca. 3 mm tykkelse. Fladen deles op med et glas dyppet i mel og stykkerne deles lige over til halvcirkler. Stykkerne bages ved 175° i 10 min.
Glasuren mixes indtil den bliver tyk og smøres på de bagte stykker (ikke helt ud til kanten) og glasuren tørrer over natten.

CHOKOLADETRØFFEL-KUGLER

(22-25 stk.)

Chokoladen smeltes og blandes med vandet. Æggeblommerne piske blandes med smøret, flormelis og cognacen og blandingen piskes i chokoladen. Massen kommes i køleskabet til den er stiv. Den formes derefter til valnødde-store kugler med en teske og rulles i kakao. Serveres koldt.

CHOKOLADEWURST (CHOKOLADE-PØLSE)

Rosinerne lægges i blød i Kirschwasser. Chokoladen smeltes og iblandes vand. Derefter afsvalning. Smør, æg, flormelis og bittermandel røres godt sammen ('schaumig'). Derefter iblandes sukat, pomerens og rosinerne. Blandingen stilles i køleskab til stivning.
Der spredes flormelis og massen formes til pølser med diameter på ca. 3 cm. Disse lægges i folie for at tørre (i nogle dage).

TIRAMISU (FRA FONTEBUSSI)

Pisk æggehviderne med en knivspids salt og lad dem stå i køleskabet.

Bland æggeblommer og sukker, indtil det danner en glat masse og tilsæt mascarpone.

Bland forsigtig de kolde æggehvider i mascarpone-massen.

Kiksene lægges i blød i hjemmelavet mynte-sirup eller vand-fortyndet købt sirup.

Læg skiftevis kiks og masse og dæk til sidst med et lag revet mørk chokolade.

Serveres med et glas sød dessertvin.


VANILLEKIPFERLN (VANILLE-GIFLER)

Til rulning:

Indgredienserne blandes, formes og bages på bagepapir ved 175° til de har fået let kulør (ca. 10-15 min.). Derefter rulles de i sukkerblandingen mens de stadig er lune.