220 g mel
70 g sukker
140 g smør (smuldret)
30 g chokolade
lidt kanel, allehånde og stødte nelliker
reven citronskal
2 æggeblommer
Glasur:
100 g flormelis
1 æggehvide
lidt citronsaft
Massen blandes og rulles flad til ca. 3 mm tykkelse. Fladen deles op med et glas dyppet i mel og stykkerne deles lige over til halvcirkler. Stykkerne bages ved 175° i 10 min.
Glasuren mixes indtil den bliver tyk og smøres på de bagte stykker (ikke helt ud til kanten) og glasuren tørrer over natten.
(22-25 stk.)
125 g mørk chokolade
2 spsk. vand
3 æggeblommer
125 g smør (usaltet)
50 g flormelis
1 spsk. cognac
3 spsk. kakao
Chokoladen smeltes og blandes med vandet. Æggeblommerne piske blandes med smøret, flormelis og cognacen og blandingen piskes i chokoladen. Massen kommes i køleskabet til den er stiv. Den formes derefter til valnødde-store kugler med en teske og rulles i kakao. Serveres koldt.
CHOKOLADEWURST (CHOKOLADE-PØLSE)
250 g chokolade
3 spsk. vand
50 g smør
1 æg
50 g flormelis
3-4 dråber bittermandel
100 g smuttede, snittede mandler
50 g sukat (grønt)
100 g pomerens (rødt)
100 g rosiner
1 spsk. Kirschwasser
evt. 50 g smuttede, snittede mandler (i stifter) til pynt
flormelis til rulning
Rosinerne lægges i blød i Kirschwasser. Chokoladen smeltes og iblandes vand. Derefter afsvalning. Smør, æg, flormelis og bittermandel røres godt sammen ('schaumig'). Derefter iblandes sukat, pomerens og rosinerne. Blandingen stilles i køleskab til stivning.
Der spredes flormelis og massen formes til pølser med diameter på ca. 3 cm. Disse lægges i folie for at tørre (i nogle dage).
200 ml mint-sirup
Kiks (Pavesini O Savoiardi)
500 g mascarpone
5 æg
250 g sukkerblandingen
revet chokolade
salt
Pisk æggehviderne med en knivspids salt og lad dem stå i køleskabet.
Bland æggeblommer og sukker, indtil det danner en glat masse og tilsæt mascarpone.
Bland forsigtig de kolde æggehvider i mascarpone-massen.
Kiksene lægges i blød i hjemmelavet mynte-sirup eller vand-fortyndet købt sirup.
Læg skiftevis kiks og masse og dæk til sidst med et lag revet mørk chokolade.
Serveres med et glas sød dessertvin.
VANILLEKIPFERLN (VANILLE-GIFLER)
250 g mel
70 g sukker (flormelis)
100 g mandler (meget finmalede evt. smuttede)
210 g smør (usaltet, smuldret)
Til rulning:
150 g flormelis
50 g vanillesukker
Indgredienserne blandes, formes og bages på bagepapir ved 175° til de har fået let kulør (ca. 10-15 min.). Derefter rulles de i sukkerblandingen mens de stadig er lune.