Tilbage til startside... 3 KAGER & TÆRTER

APFELKUCHEN (ÆBLEKAGE)

Smøret røres grundigt. Dertil røres sukkeret, citronskallen og æggene. Bagepulveret blandes med melet og tilsættes gennem en si skiftevis med mælken. Dette røres nu til en glat dej.
Springformen fedtes ind i smørret og dejen hældes i. De skrællede og rensede æbler skæres i ¼ og ridses ca. 1 cm dybt 4-5 gange på overfladen og trykkes derefter ind i dejen.
Kagen bages på undervarme i ca. 50 min ved 175 og drysses derefter med flormelis.

CHOKOLADEKAGE

Dej:
Glasur:
Pynt:
Pisk æg og farin let og luftigt, bland mel og bagepulver med kakao og vanille og rør det i. Smelt smrø, kom fløden i og lad det blive koldt. Massen blandes i dejen og kommes samlet i en bradepande med bagepapir (ca. 25x30). Bages ved 175° i 45 min.
Når kagen er kold, kommes glasuren på.
CHOKOLADETRØFFELKAGE MED PINJEKERNER
Tærteformen
Dessertkage. Pinjekerner er meget lækre på denne tætte chokoladekage. Bag den i en form med
løs bund og brug bagepapir, der klippes til og lægges i bunden.
Det vil være meget elegant at servere den portionsanrettet i smalle skiver til kaffen efter en
god middag. Den kan holde sig flere dage i køleskabet.

Chokoladetrøffel


½ dl pinjekerner

Smelt smørret i en gryde og tag den fra varmen – eller smelt det i en skål i mikrobølgeovnen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet. Fordel dejen i en smurt tærteform (med løs kant). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20 minutter ved 175° - den skal være lidt blød i midten. Rist pinjekernerne på bagepapir i ovnens eftervarme, til de bliver gyldne. Sæt dem til side.


Chokoladetrøffel: Hak chokoladen. Bring piskefløde og smør i kog under omrøring. Tag gryden
fra varmen. Rør chokoladen i og lad den smelte. Hæld massen i en skål og lad trøffelen sættes sig i køleskabet ca. 1 time. Bred den over kagen og drys med pinjekerner. Lad massen stå koldt mindst 1 time før servering.


TIP
Skal kagen serveres portions-anrettet, bør man vente med at drysse pinjekernerne over, til
stykkerne er skåret. Ellers trykkes de ned I chokolademassen, når man skærer.


DRØMMEKAGE

Dej:
Fyld:
Æg og sukker piskes over vandbad. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes og blandes i. Mælk og smeltet smør blandes i. Massen kommes i en smurt, melet bradepande og bages ved 200° i 20 min.
Fyld: smøret smeltes, kokosmel, farin og mælk kommes i. Fyldes køles af og kommes på den bagte dej. Bages ved 225° i 5 min.

KIKSKAGE

Palminen smeltes og afkøles lidt. De øvrige indgredienser blandes og kommes til sidst i palminen. En form fores med bagepapir, og kakaomassen og kiksene kommes i lagvis (top og bund af kakaomasse). Kagen stilles koldt i nogle timer.

MAZARINKAGE

Pynt:
Smøret blødgøres med sukkeret. Marcipanen røres blød med æggeblommen og røres derefter i smør- og sukkerblandingen. Kartoffelmel, hvedemel, vanille og bagepulver sigtes sammen og tilsættes. De stift piskede æggehvider blandes forsigtigt i dejen, der kommes i en velsmurt form.
Bages i 1 time ved 185º. Glasuren varmes og i den fugtige glasur lægges sølvkugler eller kandiserede violer.

NEIMAN MARCUS CHOCOLATE OATMEAL COOKIES

Bland smør og sukker. Tilsæt æggene og vanillesukker, dernæst mel iblandet natron, salt, bagepulver og havregrynene. Bland tilsidst chokoladen og nødderne i.
Massen formes til runde småkager og bages i 10 min ved 190 grader.

ROMKUGLER

Massen blandes sammen med håndmikser og formes i passende kugler. Rulles til sidst i krymmel. Kan serveres lidt køligere