125 g smør
125 g sukker
3 æg
1 revet citronskal
200 g mel
2 strøgede tsk. bagepulver
3 spsk. mælk
750 g faste æbler
smør, flormelis
Smøret røres grundigt. Dertil røres sukkeret, citronskallen og æggene. Bagepulveret blandes med melet og tilsættes gennem en si skiftevis med mælken. Dette røres nu til en glat dej.
Springformen fedtes ind i smørret og dejen hældes i. De skrællede og rensede æbler skæres i ¼ og ridses ca. 1 cm dybt 4-5 gange på overfladen og trykkes derefter ind i dejen.
Kagen bages på undervarme i ca. 50 min ved 175 og drysses derefter med flormelis.
Dej:
3 æg
200 g brun farin
325 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kakao
2 tsk. vanille
125 g smør
1¼ dl piskefløde
Glasur:
150 g flormelis
2 tsk. kakao
lidt kogende vand
Pynt:
chokolade-kaffebønner
Pisk æg og farin let og luftigt, bland mel og bagepulver med kakao og vanille og rør det i. Smelt smrø, kom fløden i og lad det blive koldt. Massen blandes i dejen og kommes samlet i en bradepande med bagepapir (ca. 25x30). Bages ved 175° i 45 min.
Når kagen er kold, kommes glasuren på.
CHOKOLADETRØFFELKAGE MED PINJEKERNER
Tærteformen
Dessertkage. Pinjekerner er meget lækre på denne tætte chokoladekage. Bag den i en form med
løs bund og brug bagepapir, der klippes til og lægges i bunden.
Det vil være meget elegant at servere den portionsanrettet i smalle skiver til kaffen efter en
god middag. Den kan holde sig flere dage i køleskabet.
125 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vanillesukker
2 æg
2 dl hvedemel
Chokoladetrøffel
200 g god, mørk chokolade
1½ dl piskefløde
2 spsk smør
½ dl pinjekerner
Smelt smørret i en gryde og tag den fra varmen – eller smelt det i en skål i mikrobølgeovnen. Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. Rør æggene i, et ad gangen, og til sidst melet. Fordel dejen i en smurt tærteform (med løs kant). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20 minutter ved 175° - den skal være lidt blød i midten. Rist pinjekernerne på bagepapir i ovnens eftervarme, til de bliver gyldne. Sæt dem til side.
Chokoladetrøffel:
Hak chokoladen. Bring piskefløde og smør i kog under
omrøring. Tag gryden
fra varmen. Rør chokoladen i
og lad den smelte. Hæld massen i en skål og lad trøffelen
sættes sig i køleskabet ca. 1 time. Bred den over kagen
og drys med pinjekerner. Lad massen stå koldt mindst 1 time før
servering.
TIP
Skal kagen serveres portions-anrettet, bør man vente med
at drysse pinjekernerne over, til
stykkerne er skåret.
Ellers trykkes de ned I chokolademassen, når man skærer.
Dej:
250 g hvedemel
50 g smør
275 g sukker
4 æg
2 dl mælk
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
Fyld:
125 g smør
100 g kokosmel
250 g brun farin
½ dl mælk
Æg og sukker piskes over vandbad. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes og blandes i. Mælk og smeltet smør blandes i. Massen kommes i en smurt, melet bradepande og bages ved 200° i 20 min.
Fyld: smøret smeltes, kokosmel, farin og mælk kommes i. Fyldes køles af og kommes på den bagte dej. Bages ved 225° i 5 min.
250 g palmin
175 g flormelis
2 æg
60 g kakao
1 spsk. pulverkaffe
1 spsk rom
1 knivspids salt
25-30 firkantede mariekiks
Palminen smeltes og afkøles lidt. De øvrige indgredienser blandes og kommes til sidst i palminen. En form fores med bagepapir, og kakaomassen og kiksene kommes i lagvis (top og bund af kakaomasse). Kagen stilles koldt i nogle timer.
200 g smør
250 g flormelis
4 æg
200 g marcipan eller konfektmasse
1 tsk. vanille
100 g kartoffelmel
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
chokoladeglasur, sølvkugler eller kandiserede violer
Smøret blødgøres med sukkeret. Marcipanen røres blød med æggeblommen og røres derefter i smør- og sukkerblandingen. Kartoffelmel, hvedemel, vanille og bagepulver sigtes sammen og tilsættes. De stift piskede æggehvider blandes forsigtigt i dejen, der kommes i en velsmurt form.
Bages i 1 time ved 185º. Glasuren varmes og i den fugtige glasur lægges sølvkugler eller kandiserede violer.
NEIMAN MARCUS CHOCOLATE OATMEAL COOKIES
5 dl sukker
5 dl brun farin
5 dl smør
4 æg
1 l mel
1¼ l havregryn (finblendet)
2 tsk natron
2 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
200 g kogechokolade (hakket)
1 plade chocolade chips
(Marabou) (hakket)
7½ dl hakkede nødder
Bland smør og sukker. Tilsæt æggene og vanillesukker, dernæst mel iblandet natron, salt, bagepulver og havregrynene. Bland tilsidst chokoladen og nødderne i.
Massen formes til runde småkager og bages i 10 min ved 190 grader.
1 mazarintærte
1 hindbær- eller anden -roulade
3 - 4 spsk romessens
2 spsk kakaopulver
3 spsk hindbærsyltetøj
pynt krymmel efter valg (kokos eller chokolade)
Massen blandes sammen med håndmikser og formes i passende kugler. Rulles til sidst i krymmel. Kan serveres lidt køligere