Tilbage til
            startside... 7 FISK OG SKALDYR

7.1 OVN

OVNDAMPEDE RØDSPÆTTEFILETER

(4 pers.)

Sovs:
Fileterne hældes over med citronsaften, drysses med salt og smøret lægges på.
Sovsen laves ved at piske det smeltede smør med æggeblommerne og jævnes derefter (evt. i vandbad).
Serveres med kartofler og smørdampede grøntsager.

OVNDAMPEDE RØDSPÆTTEFILETER MED DILD

Dryp 500 g rødspættefileter med citronsaft, drys med salt og peber. Rul hver filet sammen om frisk dild. Læg dem i et smurt ovnfast fad, dryp med citronsaft, drys med salt og peber og læg nogle smørklatter øverst. Dæk med alufolie og damp fileterne møre og gennemvarm i ovnen ved 230 i ca. 25 minutter.

7.2 GRYDE ELLER PANDE


FISKEFRIKADELLER

Bland hakket fisk og lidt finthakket løg. Tilsæt kartoffelmel, hvedemel, rasp, salt og peber. Og rør godt rundt.
Æg og mælk piskes luftig og blandes i farsen. Tilsæt til slut smeltet smør eller fløde. Og rør farsen godt sammen.
Lad farsen gerne hvile ca. 1/2 time.
Fiskefrikadellerne formes med en spiseske og steges på en pande ved middel varme