Tilbage til startside... 2 KALV

2.2 GRYDE ELLER PANDE

KINESISK GRYDERET

Tilbehør:
Svits løget, kom kødet ved og lad det skifte farve. Tilsæt noget kogende vand og lad det koge i ca. 40 min. Jævn sovsen og kom rosiner, ituskårne æbler og smuttede mandler i.
Koges i 5 min. og serveres med ris.

KREBINETTER

(2 pers.)

Læg bollen i blød i et par minutter, pres den tør og bland den grundig med køddet, løget, sennepen og kryderierne. Form bollerne, rul dem i rasp og steg dem på panden. Krebinetterne kan fryses ned og genopvarmes senere.

MØRBRAD I SHERRY-FLØDESOVS (4 pers.)

Skær de afpudsede mørbrader i tykke skiver. Bank dem ud med en flad kødhammer og form dem, så de bliver runde. De smuttede mandler svitses i det godt brunede smør, tages op og de godt krydrede skiver steges på hver side i ca. 2 min. Til smørret tilsættes der nu vand og piskefløde, blandingen koges i et par minutter, den smages til med sherry og salt og hældes derefter over mørbraden. Der pyntes til sidst med mandler og druer.
Serveres med flûte, grøn salat og haricots verts


TUNGE-RAGOUT

Sovs
Kog tungen med suppegrønt i saltet vand. Koges lidt over 1 time (kalvetunge) og 2½-3 timer for oksetunger (1½ kg-2 kg). Tungen renses evt. efter at være blevet svalet i koldt vand.
Sovsen blandes og koges til en lind sovs. Tungen skæres i skiver og serveres med kartofler, bønner / grønne ærter. Resten af tungen kan bruges til pålæg