2 advocadoer
saft af ½ citron
2-4 spsk creme fraiche
½ tsk salt
1/4 tsk peber
1 fed hvidløg
Saucen er god til fondue / chips
2 dl brun farin
2 dl ketchup
æblecidereddike efter smag
3 fed hvidløg evt. chili
Bland det hele sammen. Smag til undervejs. Vend kødet i saucen
150 g smør
5 æggeblommer
2-3 spsk bearnaiseessens
ca. 2. spsk bouillon
salt, hvid peber
1 spsk hakket persille
evt. 1-2 tsk hakket kørvel
1 tsk tørret esdragon el. 2-3 tsk frisk esdragon
Smelt smørret. Pisk æggeblommer, 1 spsk bearnaisseessens og bouillon i en skål, til det er skummende.
Sæt skålen over vandbad. Dvs. en kasserolle med varmt vand, ikke over 70°, som hele tiden holdes på den temperatur. Pisk konstant. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Pisk hele tiden kraftigt. Pisk til sovsen lyder hul. Tag den af varmen og pisk, så den ikke skiller af eftervarmen i skålen. Smag til med bearnaiseessens, salt, hvid peber og hakket kryddergrønt. Hæld straks sovsen i en varm sovsekande.
Skiller sovsen, tages skålen straks af varmen og 1 spsk koldt vand tilsættes ved kraftig pisknin, helst el-håndpisker.
5 æggeblommer
2-3 spsk hvidvinseddike
3-4 spsk friskhakket estragon
500 g smør
tabasco
salt og peber
Smelt smørret
- afkøles derefter til den skiller (vallen skilles fra og
lægger sig på bunden – smørfedtet skal
bruges sidenhen)
Eddiken varmes op under svag varme. Når
den er lidt varmere end stuetemperatur kommes æggeblommen i
under kraftig piskning (hvis ægget størkner i bunden er
gryden for varm). Blandingen tages af blusset og piskes til den er
afkølet noget, luftboblerne er ude af saucen og er blevet
tykkere. Smørfedtet kommes langsomt i – hvis saucen
bliver for tyk kan den spædes med lidt kødsaft eller
vand. Smag til med estragon, salt, peber og tabasco.
3 spsk fin hakket persille
1 tsk citronsaft
1 tsk dijon-sennep
1 dl creme fraiche
1 dl youghurt
1 spsk mayonaise
salt, peber
HVIDLØGSDIP
1 dl creme fraiche
1 dl youghurt
1 spsk sød sennep
1 fed hvidløg
1 tsk basilikum
salt, peber
2 kogte æg
100 g syltede agurker
3 spsk youghurt
1 spsk mayonaise
1½ tsk karry
cayenne peber og salt
citronsaft af ½ citron
God til bla. fondue (svinekød)
ZIGEUNER-SAUCE
6 spsk tomatketchup
2 spsk sennep
4 spsk olie
1 løg
purløg
persille
salt, peber, paprika
evt. 5 ansjoser
God til bla. fondue (oksekød)
2/3 del creme fraiche
1/3 del mayonaise
3-4 syltede agurker
¼ løg
3 tsk. kapers
persille, salt, peber, citron
Alle indgredienser blandes sammen og serveres fx. til bagte champignon sammen med flûte og grøn salat eller fondue