15 SOVSER OG DRESSINGER

AVOCADO-SAUCE

Saucen er god til fondue / chips

BARBACUESAUCE

Bland det hele sammen. Smag til undervejs. Vend kødet i saucen

BEARNAISESOVS

Smelt smørret. Pisk æggeblommer, 1 spsk bearnaisseessens og bouillon i en skål, til det er skummende.
Sæt skålen over vandbad. Dvs. en kasserolle med varmt vand, ikke over 70°, som hele tiden holdes på den temperatur. Pisk konstant. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Pisk hele tiden kraftigt. Pisk til sovsen lyder hul. Tag den af varmen og pisk, så den ikke skiller af eftervarmen i skålen. Smag til med bearnaiseessens, salt, hvid peber og hakket kryddergrønt. Hæld straks sovsen i en varm sovsekande.

Skiller sovsen, tages skålen straks af varmen og 1 spsk koldt vand tilsættes ved kraftig pisknin, helst el-håndpisker.


BEARNAISESAUCE (4 pers.)


Smelt smørret - afkøles derefter til den skiller (vallen skilles fra og lægger sig på bunden – smørfedtet skal bruges sidenhen)
Eddiken varmes op under svag varme. Når den er lidt varmere end stuetemperatur kommes æggeblommen i under kraftig piskning (hvis ægget størkner i bunden er gryden for varm). Blandingen tages af blusset og piskes til den er afkølet noget, luftboblerne er ude af saucen og er blevet tykkere. Smørfedtet kommes langsomt i – hvis saucen bliver for tyk kan den spædes med lidt kødsaft eller vand. Smag til med estragon, salt, peber og tabasco.

GRØN DIP


HVIDLØGSDIP


KARRY-SAUCE

God til bla. fondue (svinekød)

ZIGEUNER-SAUCE

God til bla. fondue (oksekød)

SAUCE TARTAR

Alle indgredienser blandes sammen og serveres fx. til bagte champignon sammen med flûte og grøn salat eller fondue