Tilbage til startside... 1. SVIN

1.1 OVN

RIBCHEN (OMAS REVELSBEN)

Smør benene med salt, peber, presset hvidløg og kværnet kommen og kom dem i et ildfast fad. Fyld bunden af faddet med ca. ½ cm vand og vedlæg løget skåret i kvarte. Sæt faddet tildækket med sølvpapir/låg i en 200° varm ovn. Efter ½ time vendes benene, der tilsættes evt. lidt væske, for at benene ikke tørrer ud, og benene steges endnu i ca. ¾ time.

SKINKESTANG (METTE (30)'S) (2-3 pers.)

Champignonerne ristes i gryde og vandet hældes fra. Ost, skinke, sennep og purløg kommes i gryden, som tages af varmen, når det hele er blevet en sammensmeltet masse. Massen kommes på de sammenlagte butterdej-plader, som lukkes helt til. Stangen bages ved 30 min. ved 200.

VINSKINKE (4-6 pers.)

Skinken koges ikke helt mørt (fx. hamburgerryg i ca. 20 min. og kan så trække i vandet tiden ud.
Læg skinkeskiverne i vinen (plastpose) og lad dem blive deri i et par timer eller en dag. Smør et ildfast fad godt og orden skinkeskiverne på fadet (kan rulles eller lægges som de er). I den upiskede piskefløde iblandes tomatpuré samt karry. Kom piskefløden (og evt. vinen) over skinkeskiverne på fadet. Anbring nogle klatter kold smør eller margarine hist og her oveni.
Derefter kan fadet stå og vente. Fadet sættes i ovnen ved 225 C i ca. 30 min (bedst er, at alt er dækket af flødeblandingen). Når fadet sættes på bordet skal fløden være blevet tyk og lækker i smagen.Til vinskinken serveres ris og salat.

1.2 GRYDE ELLER PANDE

REIS-FLEISCH (4 pers.)

Kog risen. Svits løget, kom kødet ved og lad det skifte farve (tilsæt evt. noget vand). Kom krydderierne ved, smag til med salt og peber og bland risen oveni