Tilbage til startside... 1 KOLDE FORRETTER

Caviarrand m. mangetoutærter (5-6 pers.)

1 glas ufarvet stedbiderrogn

3 hakkede hårdkogte æg

1/4-½ hakket løg

2½ dl creme fraice 18%

1 spsk kalorielet mayonnaise

3 dråber tabasco

1 lille bundt dild (fintklppet)

150 g rejer (frosne rejer kan bruges, da det er til en rand)

5 blade husblas

2 spsk citronsaft

100 g mange-toutærter

salt og peber


Bland stenbiderrogn, æg, løg, creme fraice, mayonnaise, tabasco, citronsaft og smag til med salt og peber

Udblød husblasen i 5 minutter i koldt vand. Kom imens rejerne (afdryppede, hvis de er frosne) i bunden af en randform (20 cm i diameter). Smelt husblasen i vandbad og rør den grundigt i fiskeblandingen, der derefter hældes op i randformen. Randen stivner i køleskab på 2 timer, vendes ud, og serveres med citronbåde og blancherede mange-toutærter i midten.


FARSEREDE ÆG MED KRYDDERURTER

Tilberedningstid: 10 min. Ikke fryse-egnet.

Skær æggene midt igennem og tag blommen ud med en ske. Mos den med en gaffel og rør det blødgjorte smør i sammen med sennep, løg og krydderurter. Krydr med salt og peber. Kom fyldet i de halve æggeskaller og server.
LAKSEBOLLER I BASILIKUMBLADE
Hak laksen fint. Rør youghurt, purløg og sennep i. Form blandingen itl 20 boller og lad dem stå på køl mindst 1 time.
Læg hver bolle på et stort basilikumblad og drys sesamfrø over lige inden servering.
(Blandingen er også god oven på courgetteskiver)
SALTMANDLER
Kog ½ liter vand med 100 g havsalt, læg 200 g mandler i og lad dem trække 1 time. Afdryp, læg dem i et lag på bagepapir og rist dem ved 100 grader i 1½ time.

SOLEIER (SOLÆG) - nach Grossmutter Art

Vandet blandes med salt, chilipebre, timian, halve løg, laurbærblade og kommen og koges i 10 minutter. Æggene koges hårdkogte på vanlig vis. De bankes blidt således at skallen krakelerer, lægges i et glas og den kolde blanding (inkl. fyld) kommes over. Stilles i køleskab i 2 dage hvorefter æggene er færdige.
Serveres med sennep, olie, eddike (½ fortyndet med vand) og brød med smør. Evt. med kold snaps.
Ritual: ægget halveres, blommen tages ud, der ikommes en lille portion sennep, lidt eddike og olie og den halve blomme lægges på. Spises samlet.

TESTIKLER

Lage:
Testiklerne koges i lagen til de flyder på overfladen (30-40 min.). Smagen kan evt. forbedres ved at lægge dem i en marinade med krydderier før kogning. Testiklerne kan tilberedes fx. skiveskåret på et franskbrød med dild og citron.

TUNMUSSE

Olien hældes fra, og tunen moses eller piskes sammen med de øvrige indgredienser og smages til. Mussen skal hvile i nogle timer.